Tarihçe

Okulumuz 1972 yılında ilkokul olarak hizmete açılmış, ihtiyaca cevap veremeyince 1985 yılında ikinci bir bina yapılmıştır. Okulun arsası Milli Eğitim’e Mehmet Emin Pulatkonak’ın çocukları tarafından bağışlanmıştır. 1972 yılında hizmete açılan eski binada 8 derslik varken 1997 yılında ilköğretime dönüşünce ihtiyaca cevap veremeyip zemin kattaki birimler de sınıfa dönüştürülmüştür.

Okulumuzun binası ihtiyacı karşılayamadığı için 2012 yılında eski bina yıkılmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde yeni binaya geçilmiştir.

Okulumuz 1972 yılında 42.Mektep olarak Yeni mahalle meydanında eğitim-öğretime başlamıştır. 2013 yılında yeni bina yapılmış. Yeni binamızda 42 derslik 1 spor salonu 1 fen laboratuvarı 1 çok amaçlı salonu 1 Bt sınıfı ve 2 özel eğitim alt sınıfı olarak kullanıma açıldı. 2015 yılında bünyemizde bulunan anasınıfı bağımsız hale gelerek Yeni Mahalle Anaokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Toplamda 1762 metrekarelik bir alana sahip olan okul bahçemize, Basketbol – Voleybol sahaları açılmış, beton bahçe duvarı yapılmış ve korkuluklarla güvenlik altına alınmıştır.

Mehmet Emin Pulatkonak İlkokulu ve Ortaokulu Anadolu Hisarı/Yenimahalle’de yer almaktadır. Okul binamız 1 Bodrum, 1 Zemin Kat ve 4 Kattan oluşmaktadır.