Okulumuzda Dilimizin Zenginliği Projesi...

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan kelimelerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlattı.  

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Projemizin amacı, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasıdır. Bu sayede öğrenciler, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini daha yakından tanıyacaklar, milletimizin kültür birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını yeniden keşfedeceklerdir. Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni okul öncesinden liseye tüm kademelerimizde öğrencilerimizin ilgi, istek ve yeteneklerine uygun faaliyetler olarak gerçekleştirip hayata geçireceğiz. Her kademedeki öğrencilerimiz için ayrı ayrı eylem planları hazırladık. Bu eylem planlarını da yakın bir zamanda okullarımızla paylaşacağız.  

Projenin merkezine sözlük okuma etkinliğini aldık. Aile buluşmaları, etkileşimli kitap okumaları yapacağız. Uzmanlar davet edilecek, şiirler seçilecek ve çocuklarımıza seçilmiş beyitler ezberletilecek, Türk klasiklerini okuyacaklar. Dört dil becerisine yönelik olarak deneme, öykü ve benzeri yazılar üretecekler, videolar hazırlayacaklar, dijital platformlarda, afiş yarışmalarında Türkçeyi kullanacaklar. Tasarımlar yapacaklar, özgün sözcük yazma yarışmaları organize edilecek. Çocuklarımızın ilgisini çekecek bu alana yöneltecek bir dizi etkinlik hayatımızda olacak. Yapacağımız faaliyetlerle öğrencilerimizin kelime haznesini ve kavram bilgisini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda özellikle belirli yaş gruplarında faaliyetlerin tümü sözlük okuma etkinlikleriyle eş güdümlü devam edecek. Projemizin adında da vurguladığımız gibi dilimizin zenginliklerinin tamamını kucaklayan bir anlayışla Türkçemize hep birlikte sahip çıkacağız." şeklinde konuştu.  

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. “Sözlük Özgürlüktür” temasından hareketle öğrencilerimizin dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanımasına rehberlik edildi. Ayrıca eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini nasıl öğrenecekleri konusunda öğrenciler yönlendirildi. Öğrencilerimizin milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetmenin hazzını yaşamaları sağlandı..  


“Dilimizin Zenginlikleri” Projesi Tanıtım Filmi...

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uygulama Kılavuzunu indir!

İlkokul Eylem Planı indir!

“Dilimizin Zenginlikleri” projesine okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle başladık. “En İyi Cümle/Afiş Yarışması” ile İlkokul seviyesinde okunan bir şiirde yer alan bilinmeyen kelimelerden seçilen en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş sınıflarımızda öğrencilerimiz tarafından oluşturuldu. Okulumuzda 18-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen yarışma süreci sonunda 2-D sınıfından Berçem Uysal adlı öğrencimiz birinci, 3-A sınıfından Ahmet Yahya Yıldız adlı öğrencimiz ikinci, 4-B sınıfından Zeren Yıldız adlı öğrencimiz üçüncü oldu. İlk üçe giren öğrencilerimize çeşitli ödüller verildi. Biz de yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının artarak devamını dileriz... 


OKULUMUZDA DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ FOTOĞRAFLARI...

22-01-202422-01-202422-01-202422-01-202422-01-202422-01-202422-01-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi